Enflasyon farkı Haberleri
GazeteMemur.com Son Dakika #Enflasyon farkı Haberleri
Enflasyon farkı ile ilgili en güncel haberleri GazeteMemur.com’da takip edin! Memur alımları, ekonomi ve gündemin öne çıkan başlıkları anlık olarak burada.
Enflasyon farkı etiketi altında, en güncel haberler, atama ve tayin duyuruları, maaş zamları, yönetmelik değişiklikleri ve kamuda çalışma hayatını ilgilendiren tüm gelişmeleri bulabilirsiniz. Memur adayları ve çalışanları için hazırlanan içerikler, güvenilir kaynaklardan derlenerek sizlere sunulmaktadır. Memur alımları, sınav duyuruları, emeklilik ve özlük hakları gibi konularda aradığınız her şey bu sayfada

TÜİK Nisan ayı enflasyonunu yüzde 3 olarak açıkladı

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 3 olurken, yıllık bazda yüzde 37,86 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon verilerini yarın açıklayacak. Memur ve emekliler 4 aylık maaş farklarının ne olacağını merak ediyor. İşte beklentilere paralel olası zam oranları...

TÜRK-İŞ'in çalışmasına göre Nisan ayında açlık sınırı 24.035 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 78.291 TL'ye yükseldi. Önceki ayda bu rakamlar sırasıyla 23.615 TL ve 76.922 TL olarak açıklanmıştı.

TÜİK'in enflasyon verilerinin asılsız olduğu gerekçesiyle açılan dava reddedildi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren "Asılsız veri" davasında, TÜİK'in mahkemenin talep ettiği fiyat bilgilerini gizlemesine karşın mahkeme resmi enflasyonu 'hukuka uygun' kabul etti, emeklilerin davasını reddetti. Dava istinafa taşınacak.

Nisan ayında açıklanacak TÜFE verisiyle birlikte memurlar ve emeklilerin Temmuz zammına yansıyacak enflasyon farkı büyük ölçüde netleşecek. Nisan enflasyonu yüzde 4 çıkarsa, ilk dört aydaki toplam enflasyon yüzde 14,5’e ulaşacak. Bu da memurlara yüzde 13,38 oranında zam kapısını aralıyor.

Memur ve emeklilerin temmuz zammı için enflasyon verileri belirleyici olacak. İlk altı aya ilişkin tahminler maaş artış oranını şimdiden şekillendirmeye başladı. Gözler, haziran verisiyle birlikte netleşecek zam oranında.

BES-AR’ın Nisan 2025 verilerine göre, dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenme maliyeti 34 bin 200 lira, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 48 bin 419 lira, yoksulluk sınırı ise 83 bin 434 lira olarak hesaplandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun ana eğiliminde yılın ilk çeyreğine özgü bir yükseliş yaşandığını ancak genel düşüş sürecinin sürdüğünü söyledi. Karahan, hizmet enflasyonundaki yavaşlamanın da artık daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

DİSK-AR, emekliler, memurlar ve asgari ücretlilerin enflasyon, kesintiler ve vergiler sebebiyle maaşlarında ne kadar kayıp yaşadığını açıkladı. Buna göre, emek gelirlerindeki üç aylık toplam kayıp 134,2 milyar TL olurken; işçi ücretlerindeki kayıp 75,6 milyar TL olarak hesaplandı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yaptığı açıklamada, "Her zam dönemi öncesi kamuoyuna duyurulmadan yapılan bu artışlar, halkın cebinden sessiz sedasız alınan bir başka vergi haline gelmiştir" denildi.

Memur ve memur emeklisi, temmuzda enflasyonun altında zam alacak. Enflasyon farkı ödemesi de enflasyonun altındaki zammı önlemeye yetmeyecek.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekli maaşlarında yaşanan kayıplara dikkat çekerek, ek zam ve refah payı talebini yineledi.

Yalçın, "Kamu görevlilerimiz ve doğrudan toplu sözleşme masasının kararlarından etkilenen memur emeklilerimiz; 2026 ve 2027 yıllarında enflasyon karşısında kayıp yaşamaya mahkum edilmemelidir. " dedi

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK verileri ile birlikte memur ve memur emeklisinin 3 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. SSK ve Bağkur emeklisinin de 3 aylık zam oranı belli oldu.

Mart ayı enflasyon rakamlarna göre enflasyon farkı 3.8 oldu

TEPAV, Ramazan ayını da kapsayan Mart 2025 dönemine ait Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerini açıkladı. Buna göre, gıda fiyatları Mart ayında yüzde 3,25 oranında arttı. En yüksek fiyat artışları limon, karnabahar ve patateste görülürken, kıvırcık, beyaz lahana ve ıspanakta düşüş yaşandı.

AA Finans’ın enflasyon beklenti anketine göre TÜFE'nin aylık bazda yüzde 2,87 artacağını tahmin ediliyor. Peki bu halde memur maaşlarına esas enflasyon farkı ne kadar olacak?.

DEM’e oy vermiş seçmenin yüzde 100’ü, İYİ Parti’ye oy verenlerin yüzde 88.2’si açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TCMB'nin analizine göre, SUT düzenlemeleri ocak ayında enflasyonu 0,56 puan artırırken, şubat ayında 0,29 puan düşürdü.

Birol Aydemir mahkemeye verdiği yazılı beyanda, TÜİK’in enflasyonu yüzde 31 daha düşük gösterip maaşlara 3’te 1 oranında eksik zam yapılmasına yol açtığını söyledi.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları anketine göre Mart ayında yüzde 2,27 enflasyon bekleniyor

DİSK-AR tarafından yayımlanan Ücret Kayıpları İzleme Raporu, işçi, memur ve emeklilerin maaşlarının enflasyon nedeniyle ciddi oranda düştüğünü ortaya koydu. Rapora göre, sadece iki ayda toplam 101,2 milyar TL'lik gelir kaybı yaşandı ve net asgari ücret 1640 TL azaldı.

Şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, kamu emekçilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Büro Emekçileri Sendikası, kamu emekçilerinin 2025 yılının daha ilk iki ayında ücretlerinde 3,35 puanlık enflasyon kaybına uğradığını kaydetti.

Eski Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in, TÜİK’e “enflasyon verilerinin asılsız olduğu” gerekçesiyle, Ankara 6. İdare Mahkemesi’nde açılan davada TÜİK avukatları; TÜİK’in açıkladığı rakamların doğrudan doğruya idari işlemlere etkisinin olmadığını savunarak, TÜİK’in emekli maaşlarına yönelik herhangi bir yetkisi olmadığı iddiasında bulundu. TÜİK avukatları davanın usulden ve esastan reddini talep etti.

TEPAV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE), Şubat 2025'te bir önceki aya göre yüzde 3,70 artış gösterdi. Ocak ve Şubat aylarında ölçülen aylık gıda enflasyonu, Mart 2024'ten bu yana en yüksek seviyelere ulaşmış oldu.

25 Ocak’ta yüzde 200’ün üzerinde zamlanan sağlık hizmetlerinde uygulanacak katılım payı ücretleri 23 Şubat tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan kararla indirilmişti. Bu indirimle enflasyonda beklentiler de düştü. Enflasyondaki gerileme diğer yandan da emekli ve memurların maaş zamlarını etkileyecek.

Sağlık hizmetlerine ilişkin katılım payında yapılan indirim Şubat ayı enflasyonunu yarım puan düşürecek

Önce maaşlara düşük enflasyonla zam yapıp ardından zam sağanağıyla 6 aylık maaş zammını eritme oyunu bu yıl tüm sabit gelirlileri derinden vurdu.

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Ömer Budak, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 11,54'lük zam oranının ocak ayı enflasyonuyla eridiğini belirterek, "Kayıplar telafi edilsin. Yüzde 10 refah payı verilsin. Alım gücü bir an önce iyileştirilsin" talebinde bulundu.

Asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesinin ardından, memur ve memur emeklisine verilen zam da daha ilk ayda eridi. Enflasyon, memur ile memur emeklisine toplu sözleşme ile verilen zammın neredeyse tamamını ilk ayda sildi süpürdü.

2024’ün 2025’e mirası olan hayat pahalılığı, ücret zamlarını bir ayda eritti. Maaşlara yapılan zamlar daha ilk aydan buhar oldu. Yeni yılda asgari ücrete yapılan 5 bin 102 liralık zammın 1.679 lirası gitti, elde 3.423 lira kaldı. 1.969 TL’lik emekli zammından da 870 lira kaldı.

Memur-Sen, TÜİK'in açıkladığı Ocak enflasyon rakamlarının ardından kamu görevlileri ve emeklilerin maaş artışlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

TÜİK ocak ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Önder Kahveci, "Bu rakamlara göre ocak ayında memur ve emeklilere 6 ay için verilen %6'lık zam daha ilk aydan eridi" ifadelerini kullandı.

Tüketici Fiyat Endeksi ocakta yüzde 5,03 artarken, yıllık bazda yüzde 42,12 oldu.

Ocak ayında Merkez Bankası'nın faizi 250 baz puan daha düşürmesinin ardından gözler şimdi enflasyon rakamlarına döndü. Anketlerde ise ekonomistlerin tahmini ocak enflasyonu belli oldu. Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) Ekonomik Görünüm Anketi verilerine göre; ocak ayında enflasyon beklentisi, bir önceki aya göre yüzde 0,51 artarak, yüzde 2,77’ye yükseldi.

TÜİK enflasyon sepetinde fiyatı en çok artan kalemleri makyajlayarak emekli ve asgari ücretlinin günden güne fakirleşmesine çanak tutuyor. Makyajlanan verileri kazıdığınızda altından açlık sınırı kendini gösteriyor. TÜİK Eski Başkanı Birol Aydemir, en çok tüketilen kalemlerde birleştirme oyunuyla yüksek enflasyonun nasıl aşağıya çekildiğini gözler önüne serdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur ve memur emeklilerinin maaşları için refah payı verilmesi talebinde bulunarak, “Ücretlilerin alım gücünü artırmanın yegane yolu refah payıdır. Bu refah payını da artık kalıcı hale getirmek lazım. Buradan kastımız enflasyondan arındırılmış bir refah payıdır” dedi.

TÜİK enflasyonu TÜİK Başkanına bin 550 simit kaybettirdi. Aynı sürede asgari ücret 5.2 kat, emekli aylığı da yüzde 15.75 oranında artırılarak 5.8 katına çıkmış oldu. Bu hesaba göre son 3 yılda asgari ücretlinin maaşının alım gücünde 653 adet, en düşük emeklinin aylığının alım gücünde de 285 adet simit eksilmiş oldu.

Emekliler boşuna beklemeyin, ne seyyanen zam, ne refah payı verilecek. Ünlü isim acı haberi “Görüştüğüm kim varsa soruyorum” diyerek duyurdu…

Memur ve emeklisine yapılacak yüzde 11,54'lük zam oranının belli olmasıyla evde bakım maaşından 65 yaş aylığına, kıdem tazminatı tavan tutarından engelli aylıklarına kadar birçok kalemde değişiklik yaşanacak.

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR), 2024 yıl sonu enflasyon verileriyle hesaplanan işçi, memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada ''TÜİK milyonların ekmeğiyle oynadı'' dedi.

Aralık ayı yıllık TÜFE verisi açıklandı. İşte gazetememur.com hesaplamasına göre, bu orana göre 1 Ocak'taki memur maaş zammı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), aralık ayı enflasyon rakamını açıkladı. ENAG'ın enflasyon hesabına göre ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aralıkta yüzde 2,34 oranında, yıllık bazda ise yüzde 83,40 oranında arttı.

İktidar, asgari ücretliye yaptığı gibi memur ve emekliye de TÜİK’in enflasyon hesabıyla zam yapacak. Ancak milyonlar TÜİK zammı değil, geçim zammı istiyor.

Milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına yapılacak zam oranlarını beklerken en düşük emekli maaşına ilişkin tahminler de yapılıyor. Yarın açıklanacak aralık ayı enflasyonu öncesinde olası senaryolar üzerinde duruluyor. İşte memur ve emekli maaşlarına yönelik zam oranları ile en düşük emekli aylığına dair öngörüler...

Foreks Haber'in 19 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, aralık ayı yıllık TÜFE verisi için medyan tahmini yüzde 1,63 yönünde gerçekleşti. İşte gazetememur.com hesaplamasına göre, bu orana göre 1 Ocak'taki memur maaş zammı

Asgari ücrete yönelik olarak gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ek zam açıklaması gelmesi beklenmiyor

TÜİK’in eski başkanlarından Birol Aydemir, açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığı iddiasıyla açılan davada TÜİK’e karşı tanıklık yapacak. Davanın ‘duruşmalı’ yapılması da istendi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, düzenlediği basın toplantısında memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini bu nedenle memur ve emeklilere en az yüzde 44 oranında zam verilmesi gerektiğini vurguladı

Eğitim Hak-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Mehmet Turan Ayrancı, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının ardından memur ve emekli aylıklarının erimeye devam ettiğini, ocak ayında verilecek olan enflasyon farkının kamu görevlileri ve emeklilerini rahatlatmayacağını, ocaktan itibaren enflasyon kayıplarının karşılanarak 2025’in ilk altı ayı için en az yüzde 70 oranında ek zam verilmesi gerektiğini ifade etti.

TÜİK, vatandaşların hayatını çekilmez hale getirirken, iktidar için gelir kaynağına dönüştü. Yılbaşında maaşlar yüzde 17 vergiler yüzde 44 zamlanacak.

TÜİK'in kasım ayı enflasyon verilerini değerlendiren DİSK-AR, çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmaya göre, resmi gıda enflasyonu yüzde 48,57 olarak açıklanırken, en yoksul yüzde 20'lik kesim bu oranı yüzde 86,2 olarak hissediyor. Bu durum, enflasyonun gelir dağılımındaki eşitsizliği daha da derinleştirdiğini gösteriyor.

Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ocak ayı zammı, en azından kamunun alacaklarına uyguladığı yeniden değerleme oranı olan %43,93 seviyesine çekilmeli, üzerine de refah payı eklenmelidir. " dedi.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada Devletin alacakları için yeniden değerleme oranının %43,93 olarak belirlendiği, maaş/ücret artışlarının ise %12 olarak öngörüldüğü mevcut durumun yansıması “gelirler baskılanırsa enflasyon düşecek” görüşünün devam ettiğini göstermektedir. " dedi.

TÜİK Ekim ayı enflasyonunu yüzde 2,88 olarak açıklamıştı. Buna göre ilk dört aydaki enflasyon çerçevesinde memurlar yüzde 1,87 enflasyon farkı alacaktı. Bugün Kasım ayı enflasyonu ise yüzde 2,24 olarak açıklandı

Enflasyon Araştırma Grubu, kasım ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre kasımda aylık enflasyon yüzde 4,06 artarken, son 12 aylık yükseliş yüzde 86,76'yı buldu. Aylık bazda en yüksek artış yüzde 7,23'le giyim ve ayakkabıda oldu.

“Kamu Personeli Danışma Kurulu” toplantısında memur ve memur emeklisinin zor durumda olduğunu belirten konfederasyonlar, “Refah payı ve kira yardımı bekliyoruz” dedi.

TEPAV tarafından yapılan araştımada, maliye politikasının enflasyonla mücadeleye yeterli destek sağlamadığına dikkat çekildi. 2024 yılı için ise bütçe açığının yıl sonunda 2,3 trilyon TL seviyelerine ulaşacağı öngörüldü.

Memur ve emeklilere 2025 yılı Ocak ayı zammı merakla beklenirken, zam oranının ve refah payının olup olmayacağı yönünde tartışmalar devam ediyor. Milli Gazete, soruları bakanlık kaynaklarına sordu. Kaynaklar, en düşük yüzde 11 en yüksek 14 zam yapılacağını ileri sürerken, şu an için masada refah payının verilmesinin olmadığını söyledi.

Hükümet, milyonlarca memur ile memur emeklisine ocakta sadece yüzde 6 toplu sözleşme zammı verecek. Zam oranına tepki gösteren sendikalar harekete geçerek Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında “ek zam” için düzenleme yapılmasını talep etti.

TÜİK'in Ekim ayı enflasyonunu açıklamasıyla 4 aylık enflasyon farkı belli oldu.

Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başta konut, kira, market, elektrik, su, doğalgaz gibi zorunlu giderler; sabit ücretlilerin gelirlerinin büyük bir kısmını eritmesi gelir dağılımı adaletsizliğini en yüksek seviyede hissetmemize neden oluyor." dedi.

ENAG verilerine göre ekim ayında enflasyon aylık bazda yüzde 5,57 artarken yıllık enflasyon yüzde 89,77 olarak gerçekleşti.

Emekliler ve çalışanlar, enflasyon verilerine odaklandı. Ocak ayında maaşlarına yapılacak zam nedeniyle işçiler, memurlar ve emekliler, enflasyon oranlarını dikkatle izliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, yarın ekim ayına ait enflasyon verilerini açıklayacak. Ekonomistlerin katılımıyla yapılan tahminler de kamuoyuyla paylaşıldı. İşte ayrıntılar...

Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyona göre 1 Ocak 2025'teki memur zammı yüzde 11 ila 14 arasında olacak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, Zonguldak'ta yaptığı konuşmada, "Çalışanlarımızın ekonomisini güçlendirmek gerekir. Onun için de ek zam talep ediyoruz. Bununla beraber artık refah payı uygulamasını mutlaka hayata geçirmemiz lazım" dedi.

Önder Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ek zam ve refah payı olmadan memurun rahata ermesi mümkün değildir!" dedi

Önder Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Altı ay için verilen zammın yarıdan fazlası iki ayda eridi, refah payı kaçınılmaz oldu!" dedi

Merkez Bankasının yayımladığı piyasa katılımcıları anketine göre kamu personeli yılın ikinci yarısında enflasyon farkı alacak

TÜİK, enflasyon hesaplamasına dair sosyal medyada çıkan paylaşımlara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada TÜİK "Bahsi geçen yanıltıcı sonuçların bazı çevreler tarafından manipülasyon aracı olarak kabul görmesi neticesinde, bilimsel açıdan TÜFE'ye eleştiri getiremeyen ilgili çevrelerin cımbız ile seçtikleri birkaç başlığa dair yanıltıcı beyanlarının devam ettiği müşahede edilmektedir" denildi

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Topuzu bürokrasinin elindeki TÜİK’in terazisi gerçekleri yansıtmıyor" dedi.

Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda, "Enflasyonist dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak daha yüksek oranlı maaş zammı yapılsa da maaşlardaki artışlar enflasyon dolayında kaldığı sürece emeği ile geçinen kesimin hayat standardının düşmesine neden olmaktadır." dedi

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) temmuz ayında yüzde 5,91 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 100,88 olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ni değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin düşüş öngörüyoruz" diye konuştu.

Başlevent: “Keşke bu toplantıyı gazetecilerle değil de konunun uzmanı akademisyenlerle yapsalardı. TÜİK başkanının konuşmaya başlaması şeffaflık açısından iyi ama bunu yaparken var olan verileri silmek olmaz."

Akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon hesaplamasına ilişkin dünkü açıklamalarına tepki gösterdi. Prof. Dr. Demirtaş, Çetinkaya'nın toplantı sırasında yaptığı bir değerlendirmeyi alıntılayarak, “Aklımı oynatacak derecede sinirlendirici bir açıklama” yorumu yaptı. Çetinkaya'nın açıklamaları deneyimli iktisatçı Mahfi Eğilmez'in de tepkisini çekmişti.

Merkez Bankası, haziran ayına ilişkin enflasyon değerlendirmesini yayımladı. Merkez Bankası, yıllık enflasyonun hizmet grubunda sınırlı olmak üzere tüm gruplarda gerilediğini bildirdi. Dayanıklı mal fiyatlarının uzun bir aranın ardından haziranda gerilediğine dikkat çeken Merkez Bankası, son aylarda artış eğiliminde olan kırmızı et fiyatlarının düştüğünü kaydetti.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında yüzde 4,27 arttı. Enflasyonun son 12 aylık artışı ise yüzde 113,08 olarak gerçekleşti. İlk 6 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 41,16 oldu.

Memur maaş zam oranında geri sayım başladı. Maaş zamları haziran enflasyonu ile birlikte 3 Temmuz'da belli olacak. Haziran enflasyonuna ilişkin beklentiler de açıklanmaya başladı. Bu çerçevede memurun maaşlarının ne kadar artacağı merak ediliyor. Enflasyon beklentilerine göre zamlı memur maaşları...

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş, canlı yayında memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memurlara temmuzda ek zam yapılmayacağını belirten Karakaş, memur emeklisinin durumunun farklı olduğunu söyleyip 3 farklı zam hesabı yaptı. Karakaş asgari ücret zammıyla ilgili de sürpriz bir çıkış yaparak zammın eylül ayında yapılacağını söyledi.

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, açıklanan enflasyon otanından sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Kahveci, "bir tarafta yüksek enflasyon nedeniyle memur ve emekli maaşları erirken diğer taraftan alınan tedbirlerle de elde edilmiş olan haklar kısıtlanıyor." dedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) verilerine göre en yoksul yüzde 20’lik gelir grubunda gıda enflasyonunun yüzde 110 olurken en yüksek gelir grubunun gıda enflasyonu ise yüzde 51,1 oldu.

Mayıs ayı enflasyonu resmi olarak TÜK tarafından yüzde 3,37 olarak açıklandı. Memurlar ne kadar fark alacak

TÜİK Mayıs ayı enflasyonunu açıkladı. Yüzde 3 civarında bir enflasyon beklenirken yüzde 3,37 enflasyon geldi.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mayıs ayında yüzde 5,66 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 120,66 olarak gerçekleşti.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 18.969,22 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 61.788,99 TL’ye yükseldi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na göre, açlık sınırı mayıs ayında 19 bin 926 liraya yükselirken, yoksulluk sınırı 59 bin 353 liraya çıktı. Yılın ilk beş aylık döneminde açlık sınırı 3 bin 443 lira, yoksulluk sınırı yüzde 12 bin 368 lira arttı. Yoksulluk sınırı son bir yılda ise 28 bin 201 liralık artış kaydetti.

Milyonlarca emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının ardından netleşecek. Emekliler, 6 aylık enflasyon oranı kadar net zam alırken, refah payı ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Koç Üniversitesi'nin nisan ayında gerçekleştirdiği araştırma, vatandaşların 2024'teki yıllık enflasyonun yüzde 96 seviyesinde çıkmasını beklediğini ortaya koydu. Beklentilerin Merkez Bankası'nın yüzde 36'lık yıl sonu hedefinin bir hayli uzak olması dikkat çekti.

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre memur ilk dört ay özelinde alacağı enflasyon farkı yüzde 3,2 oldu

Nisan ayında Anadolu Ajansı'nın yaptığı enflasyon beklenti anketi doğrultusunda bir enflasyon gelmesi halinde memurun alacağı enflasyon farkı aratacak

Temmuz ayında işçi emeklisinin yüzde 23.5 zam alması beklenirken memur ve memur emeklisinin zammı yüzde 18.13 ile enflasyonun 5.37 puan altında kalabilir.

TÜİK Mart ayı enflasyonunu açıkladı. Beklentilerin altında gelen verilere göre memurlar Mart ayı birlikte enflasyon farkına hak kazandı. Mart ayında yüzde 3,5 üzerinden enflasyon beklenirken, TÜİK yüzde 3,16 enflasyon açıklaması yaptı. Ancak düşük gelen enflasyon rakamlarına göre memurlar Mart ayı ile birlikte enflasyon farkı almaya hak kazandı.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,67 artacağını tahmin ediyor.

Reuters ve Bloomberg HT'nin mart enflasyon anketi sonucuna göre mart ayında yüzde 3.5 enflasyon çıkacak. Memur Mart'tan itibaren enflasyon farkına hak kazanacak

Merkez Bankası 2024 yılı mart ayı piyasa katılımcıları anket sonuçlarını açıkladı. Ankete katılanlar, Mart ayı için yüzde 3,43 enflasyon öngördü. Bu kümülatif olarak yüzde 15,35 oranında enflasyon anlamına gelmektedir.

İki aylık enflasyon yüzde 11.54 olarak gerçekleşti. Beklentilerin üzerine çıkan enflasyon, emeklileri ve çalışanları ezdi. Ücret, maaş ve aylıklara gelen zamlar iki ayda eridi. Milyonlar temmuza kadar aynı parayla geçim derdini sürdürecek. Kamu emekçisi, "En düşük maaş 60 bin TL olsun" dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Ocak ayında toplu sözleşme gereği alınan artışın yüzde 15 olduğunu hatırlatarak, “Sadece Ocak ve Şubat ayı enflasyonu TÜİK’e göre yüzde 11,53 olmuş ve alınan artışın büyük bir kısmı ilk iki ayda erimiştir” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: 'TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamına göre daha yılın ikinci ayında enflasyon rakamları yüzde 11,53'e ulaştı ve memur ve emeklilerimize yapılan maaş artışından geriye yalnızca yüzde 3,47 kaldı' İfadelerini kullandı.

TÜİK Şubat ayı enflasyonunu yüzde 4,53 olarak açıkladı. Kamu personelinin yılın ilk yarısında aldığı yüzde 15'lik zam eridi.